En köttfärslimpa sköter sig själv i ugnen och väldigt gott. Här kommer en Italiensk variant.
Ingredienser:
500 g blandfärs
1 gul lök
1 ägg
2 dl mjölk
3-4 msk ströbröd
2 vitlöksklyftor
1 paket bacon
1 dl riven stark ost
½ dl persilja
1 tsk salt
½ tsk peppar
Sås:
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 dl chilisås (ketchup liknande)
1 dl ketchup
Gör så här:
Blanda färs med finhackad lök, ägg, mjölk, ströbröd, vitlök, knaperstekt bacon, persilja och kryddor. Forma till en köttfärslimpa och sätt in ugnen på 200g i 30 minuter.
Vispa ihop grädde, mjölk, chilisås och ketchup och häll över köttfärslimpan och sätt i ugnen ytterligare 20 minuter.
Servera med pressad potatis och sallad.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar