tisdag 2 oktober 2012

Pasta och köttfärssoppa



Denna soppa är barnens favorit och den efterfrågas ofta.

Receptet är till 8 personer, men kan lätt halveras om man bara vill laga till 4 personer.

Ingredienser:

500 g blandfärs
1 gul  paprika
2 gula lökar
2 st vitlöksklyftor + 1 klyfta till servering.
1 burk majs
1 pkt passerade tomater (500g)
4 msk tomatpuré
5 dl valfri pasta
2 hönsbuljongtärningar
2 tsk paprikapulver
2 tsk mejram
1 tsk spiskummin
2 dl creme fraiche + extra creme fraiche att lägga i soppan vid servering.
1½ liter vatten.
salt och peppar

Bryn färsen och krydda med salt och peppar.
Lägg i paprika, lök, hackad vitlök och majsen.
Rör i tomatpuré och häll på 1½ liter vatten och tillsätt hönsbuljongtärningarna och kryddorna.
Låt koka upp och häll i passerade tomater. Lägg i pastan och koka tills den är klar.

Blanda 2 dl cremefraiche med en vitlöksklyfta och salt och klicka i soppan.

Till soppan serverade jag parmesan gratinerad, skivad baguette.

Jag skar en baguette i bitar och bredde på smör, och la på riven parmesanost och gratinerade i ugnen på 200 grader tills de fick fin färg.




3 kommentarer :

Skriv ut