Till förrätt i år blir det smörgåsbakelser. Det är lite pyssel med att göra smörgåsbakelser men är klart värt det. Jag gör fyllningen dagen innan de ska ätas, så att det får stå och gosa till sig. Denna gången fyllde jag dem med tonfiskröra. Till 8 st behöver du.....
Ingredienser:
24 skivor formfranska
Fyllning:
2 burkar tonfisk
1 burk creme fraiche
1 dl majonäs
½ finhackad rödlök
1 msk finhackad dill
1 krm salt
½ krm peppar
Runt om:
1 dl creme fraiche
½ dl majonäs
lite salt
Garnering:
1 gurka
dill
½ citron
1 kg oskalade räkor
Gör så här:
Finhacka rödlök och dill. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen. Tag ett runt glas och skär ut runda ringar av formbrödet.
Lägg på fyllningen på varje lager, även på ovansidan. Blanda ihop cremefraiche och majonäs och lite salt och bre runt om varje bakelse med hjälp av en slickepott. Täck över dem och låt stå till dagen efter.
Garnera med räkor, dill, citron och gurkskivor som du skär på längden och linda runt bakelsen. Servera och njut!
Hur många lager har du med fyllning?
SvaraRaderaHur har du skurit gurkan? Ser inte ut som skivor utan hel bit lindad runt om bakelsen? Snyggt!
SvaraRaderaHej!
SvaraRaderaJag skär den på längden med en osthyvel. Mvh Linda
Lägg på fyllningen på varje lager. 2 lager i bakelsen och även lite på ovansidan. Blanda ihop cremefraiche och majonäs och lite salt och bre runt om varje bakelse.
SvaraRadera