söndag 12 januari 2014

Fläskfilégratäng

Rätter med fläskfilé uppskattas både av stora och små och är lika lätt att laga till många som till få. Lördagskvällens meny blev en fläskfilé gratäng med hasselbackspotatis till.
Lagar du inte till så många som jag gjorde, så halvera bara receptet.

Ingredienser:
Till 8 personer behöver du:
3 st fläskfiléer
1 röd paprika
1 gul paprika
200 g philadelphiaost
5 dl grädde
4 dl creme fraiche
2 dl mango chutney (medium stark)
2 vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
1 tsk salt

½ tsk grovmalen svartpeppar
2 dl riven ost

Gör så här:
Ansa fläskfilén och skär den i skivor. Banka ut skivorna lite och bryn dem i omgångar i en stekpanna. Krydda dem med salt, peppar och grillkrydda. Lägg köttet i en ugnsform.
Skär paprikan i strimlor och lägg över köttet. Blanda ihop philadelphiaost, grädde, creme fraiche, mango chutney, vitlök, sambal oelek, salt och peppar.
Häll över såsen och toppa med 2 dl riven ost. Gratinera i ugnen på 200 grader ca 30 minuter.




6 kommentarer :

  1. Är det 4 dl cream fraiche?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det ska vara 4 dl, tack för att du sa till./Mvh Linda

      Radera
  2. Bättre att fråga än att chansa!
    Rätten lagas ikväll :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lycka till! / mvh Linda

      Radera
  3. Gratängen blev väldigt uppskattad av gästerna. Väldigt gott recept. Bytte dock ut vanlig philladelpia ost till philladelpia örter och vitlök.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack och vad kul att den uppskattades. Ha en fortsatt bra kväll./ Linda

      Radera

Skriv ut