Ikväll blev det wokad kycklingfílé med nudlar på menyn. Jag lägger kycklingen i marinad, medan jag gör ordning de andra ingredienserna. Receptet räcker till 4 personer.
Marinad:
2 msk soya
2 tsk socker
2 tsk maizena
Ingredienser:
3 msk olja
3 st kycklingfiléer
200 g champinjoner
2 gula lökar
200 g nudlar
2 vitlöksklyftor
3 dl hönsbuljong
2 msk maizenamjöl
1 msk sherry
1 msk sesamolja
1-2 tsk sambal oelek
1 dl thai sweet chili
1 dl cashewnötter
Skär kycklingfilén i tunna skivor och blanda ner den i marinaden. Låt stå i 20 minuter.
Koka nudlarna och häll av dem i ett durkslag.
Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna och lägg i kycklingen och fräs i någon minut.
Tillsätt champinjoner, lök och vitlök. Rör ut maizena i buljongen och häll i den i pannan och lägg i sherry, sesamolja, sambal oelek och chilisåsen.
Rör till sist i nudlarna och cashewnötter.
MUUUMMMSSSS!!!
SvaraRaderanaminamimumsmums!
SvaraRadera:)
Raderammmmmmnananannanananann jag njuter av de när jag äter !!! Thanks a lot for the recept.
SvaraRaderaVarsågod! Kul att du gillar receptet./ Med vänlig hälsning, Linda
Raderaåhhh! så underbart gott, hade detta på nyårsafton,, alla var "kära! tack s mycket för ett underbart recept, det blir repris på det, det kan du ha klart för dig !! :)
SvaraRaderaTack snälla! Din kommentar värmde! / mvh Linda
Radera