När jag gör lasagne så vill jag ha den lite krämigare.
Den blir lite "lösare" när man lägger upp den på tallriken, men jag tycker att det så mycket godare. Till en stor form behöver du.
Ingredienser:
Lasagneplattor
Köttfärssås:
1 kg blandfärs
1 stor gul lök
3 dl grädde
½ dl thai sweet chilisås
1 köttbuljongtärning
soya för färgens skull
1½ tsk persillade
salt
peppar
Gör så här:
Bryn färsen och löken. Tillsätt krossade tomater, chilisås, och grädden. Lägg i kryddor och lite soya. Låt koka ihop.
Ostsås:
7 dl mjölk
2 dl vispgrädde
100 g smör
1 dl vetemjöl
1 msk socker
2 dl riven ost
½ tsk vitpeppar
1 tsk salt
1 tsk aromat
Gör så här:
Smält smöret och lägg i vetemjölet, så att mjölet löser sig i smöret. Häll i mjölk och grädde. Lägg i osten. Låt koka ihop under omrörning. Krydda med salt, peppar, aromat och socker.
Lägg ett tunt lager ostsås i botten av en form och sedan lasagneplattor, köttfärs, ostsås, plattor, köttfärs osv. Avsluta med köttfärs och ostsås. Sätt in i ugnen på 200 grader tills lasagneplattorna är mjuka.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar