fredag 30 november 2012

Fish and chips


Panerad fisk med pommes eller fish and chips är lätt att göra själv. Jag steker fisken i hälften smör och hälften olja för att fisken ska bli krispig.
Du kan använda vilken fiskfilé du vill, men jag hade torsk och koljafilé som jag dubbelpanerade. Fisken serveras med pommes och en god remouladsås. Recept på remouladsås hittar du här.


Till panering behöver du:
vetemjöl
ägg
ströbröd                            
salt
peppar

Gör så här:

Vispa ihop äggen i en djup tallrik  och krydda med salt och peppar. Lägg vetemjöl på en tallrik och ströbröd på en annan.
Vänd först filén i mjölet, skaka av lätt och doppa den i äggvispet och till sist ströbrödet. Stek filéerna i smör/oljan på medelvärme ca 2 minuter per sida.i


'
smöret ca 5 min på varje sida





Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut