fredag 28 december 2012

Oxrullader

Oxrullader tar lite tid att göra och det är ingen rätt du lagar när du kommer hem efter en lång arbetsdag. Men om du tar dig tid och laga denna rätt när du har lite mer tid, så lovar jag att det är värt det. Att skyn från rulladerna gör att det blir en underbart god sås gör inte saken sämre.

Ingredienser:
8 skivor kött (innanlår)
gul lök
2 msk senap
8 skivor skinka
persilja
salt
peppar

Gräddsås:
skyn från rulladerna
3dl vispgrädde
1 msk svartvinbärsgelé
1 msk kalvfond
salt
peppar
aromat
soya
red av med maizenamjöl

Gör så här:
Lägg ut köttskivorna på en skärbräda. Salta och peppra köttet. Bre på senap, lägg på skinkan och persiljan. Rulla ihop dem och fäst med tandpetare. Skala och skär löken i bitar.
Bryn rulladerna runt om i smör i en stekpanna. Lägg i löken och bryn lite till.
Tillsätt vatten och låt rulladerna sjuda tills de är riktigt möra.   
Ta upp köttet och ta bort tandpetarna. Håll köttet varmt. Vispa ner grädden i såsen och koka ihop den 5 minuter. Smaksätt med gelé, fond, salt, aromat och svartpeppar.
Lägg ner rulladerna i såsen. Servera med potatis och kokta haricots verts. 

   

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut