Middagen idag blev köttfärspaj med en grönsallad till.
Jag gjorde pajen i en springform, men du kan lika gärna göra den i en vanlig pajform.
Ingredienser:
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk vatten
Fyllning:
400 g blandfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk ketchup
2 msk thai sweet chilisås
1 dl vatten
1 tsk basilika
1 tsk salt
1 krm grovmalen svartpeppar
½ tsk persillade
Äggstanning:
2 ägg
2 dl mjölk
2 dl riven ost
Gör så här:
Kör ingredienserna till pajdegen i en matberedare eller blanda ihop degen förhand.
Låt gärna degen vila i kylen i ca 30 minuter.
Tryck ut pajdegen i springform/pajform. Förgrädda pajskalet i 10 minuter på 200 grader.
Skala och finhacka löken. Bryn färsen och löken.
Tillsätt vatten, ketchup, chilisås och pressa i vitlöken. Lägg i kryddorna och låt allt puttra ihop till en fast röra.
Tillsätt vatten, ketchup, chilisås och pressa i vitlöken. Lägg i kryddorna och låt allt puttra ihop till en fast röra.
Fördela färsröran över det förgräddade pajskalet och vispa samman ägg och mjölk och ost.
Häll över köttfärsen.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar