Naturligtvis ville jag provbaka i den och det bakades en chokladkaka med glasyr som jag sedan toppade med ett strössel som gick i påskens färger.
Det är inte så långt kvar till påsk nu och det ska blir så skönt med lite längre ledighet.
Hoppas bara att våren kommer också. Jag är lite trött på vintern nu.
1 dl kakao
2 dl mjölk
2 dl mjölk
250 g smör
3 dl socker
5 ägg
4 dl vetemjöl
1 krm salt
150 g ljuschoklad
Choklad glasyr:
2 dl vispgrädde
300 g mjölkchoklad.
Gör så här:
Koka upp mjölk och kakao och låt svalna.
Rör socker och smör poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i chokladmjölken. Smält chokladen över vattenbad och vänd ner i smeten. Häll i en långpanna ca 25x40 cm.
Grädda på 200 grader i ca 25 minuter. Den ska vara lite kladdig när den är klar.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i chokladmjölken. Smält chokladen över vattenbad och vänd ner i smeten. Häll i en långpanna ca 25x40 cm.
Grädda på 200 grader i ca 25 minuter. Den ska vara lite kladdig när den är klar.
Glasyr:
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar