Jag är helt säker på att det serveras god fisk i många skolmatsalar runt om i landet, men att det även finns en hel del undantag.
Det värmde att höra deras kommentarer om fiskgratängen, om hur god den var och den smakade inte alls som skolans;)
Jag gjorde en stor gratäng som räckte till 8 personer.
Som vanligt är det bara att halvera receptet om du inte vill laga till så många.
Ingredienser:
Till 8 personer behöver du:
800 g torsk
salt
citronpeppar
citron
Sås:
5 dl cremefraiche
2 msk dijonsenap
½ dl grädde
1 tsk salt
2 krm citronpeppar
1 dl klippt persilja
Gör så här:
Gör ihop alla ingredienser i en gryta utom persiljan. Låt såsen koka ihop och lägg till sist i persiljan.
Och så här gör du moset:
Jag gjorde på ca 2 kg potatis. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten i ca 20 minuter.
Häll av vattnet, stöt potatisen och lägg i smör och mjölk. Vispa med elvisp till ett fluffigt mos.
Smaka av med salt, peppar, persillade och lite aromatkrydda. Sprita mosen i en ugnsform.
Åh vad gott med fiskgratäng:)
SvaraRadera