söndag 3 november 2013

Spindelvävstårta


Ida och jag bakade en spindelvävstårta som efterrätt till Halloweenmiddagen.
Vi gjorde en bas med chokladbotten och mellan lagerna la vi hallonmousse.
Tårtan garnerades med choklad och en spindelväv som vi gjorde av vit choklad.

Vit choklad fick även kanta runt om tårtan. 
De fina spindlarna gjorde Ida av svart och orange marsipan.


Ingredienser:
Tårtbotten
4 ägg
2 dl socker
2 dl potatismjöl
1 ½ tsk bakpulver

2 msk kakao

Gör så här:
Smörj och bröa en rund form. Ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop de torra ingredienserna. Vänd ner i smeten rör ihop. Häll i smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter på 175 grader. Låt kakan vila lite innan du stjälper upp och skär den i 3 delar.

Fyllning:
1 ½ pkt Ekströms hallonmousse.
Gör moussen enligt paketets anvisningar och låt stelna lite innan du bre ut moussen mellan båda lagerna.

Chokladglasyr:
200 g ljus choklad
100 g smör

Bryt chokladen i bitar och skär smöret i tärningar. Smält dem sakta i en kastrull. Låt svalna. Glasyren ska tjockna något, men ändå vara rinnande. Häll chokladglasyren ovanpå tårtan och låt den rinna ner över kanten. Låt chokladen stelna helt innan du smälter chokladen till spindelnätet. 

Garnering:

100 g riven vit choklad
Strö den rivna chokladen runt om tårtan.

Spindelnät:
100 g vit choklad.
Smält den vita chokladen över vattenbad och spritsa den i en fin stråle som en spiral med början från mitten av tårtan. Dra utåt kanterna från mitten av spiralen med en tandpetare.
Nu har du ett fint spindelnät på tårtan.
Sätt försiktigt på spindlarna på tårtan.






Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut