lördag 25 januari 2014

Kebabgryta

Att göra kebabgrytan på färdigkryddat kött går snabbt och det blir en god smak på den. 
Vi hade bandspagetti till, men den är lika god till ris.
Färskt färdigkryddat kebabkött finns att köpa i de flesta större livsmedelsaffärerna.


Ingredienser:
1 kg färdigkryddat kebabkött
1 röd paprika
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 köttbuljongtärning
5 dl grädde
3 dl mjölk
2 msk kinesisk soya
½ dl ketchup
maizena mjöl
salt

Gör så här:
Skala och skär lök och paprika i bitar. Bryn köttet i en panna och lägg paprika, lök, köttbuljongtärning och pressa i vitlöken. Häll i grädde, mjölk, soya och ketchup.
Låt småputtra till köttet är mört. Red av med lite maizena mjöl och smaka av med salt.
Serveras till bandspagetti och en sallad.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut