Jag hade ju tagit upp oxfilé till middag och det var en ganska stor bit så det blev två maträtter av den.
Först så lagade jag en varm macka på ett lantbröd med smak av chevré ost och som toppades med oxfilé i tunna skivor.
Av den andra delen gjorde jag en pastasås med med soltorkade tomater och basilika.
Här kommer receptet på den varma mackan.
Ingredienser:
Till 4 mackor behöver du:
4 skivor lantbröd
300 g oxfilé
1 stor gul lök
100 g chevréost utan kanter
½ dl creme fraiche
1 tsk dijonsenap
2 msk finklippt persilja
salt
peppar
Gör så här:
Skär oxfilén i ganska tunna skivor och krydda med salt och peppar.
Rör ihop chevréost, creme fraiche, dijonsenap och persilja och salta lite.
Bred ut röran på bröden. Blir det någon röra över så kan du servera den till. Sätt in bröden i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. Skala och stek löken och stek även köttet i en panna.
Lägg löken och köttet på bröden och garnera med lite persilja.
Servera med en grönsallad till.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar