måndag 20 januari 2014

Oxfilé med soltorkade tomater och basilika

Måndag igen och helgen gick alldeles för fort som vanligt.
Jag lagade denna pastasås med oxfilé i helgen och till den hade jag färsk pasta med smak av vitlök och basilika.
Eftersom köttet har en kort stektid, så är detta en rätt som går fort att göra.

Ingredienser:
Till 4 personer behöver du:

400-500 g oxfilé
100 g soltorkade tomater
2 msk balsamvinäger
2 msk kalvfond
5 dl grädde
2 dl mjölk
½ dl finhackad basilika
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
maizenamjöl

Gör så här:
Putsa och skär oxfilén i strimlor. Skiva de soltorkade tomaterna. Stek köttet hastigt i en panna. Krydda med salt och grovmalen svartpeppar.
Lägg i de soltokade tomaterna och pressa i vitlöken.

Häll i grädde, mjölk, balsamvinäger och kalvfond. Låt koka ihop några minuter.
Red av med mazienamjöl och lägg i basilkan.
Servera med färsk pasta och en grönsallad.




Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut