söndag 2 mars 2014
Räkröra med chili, ingefära och lime på smörstekt baguette
Vi hade vänner på besök och till förrätt gjorde jag en slags toastskagen men med smaker av ingefära, chili och lime.
Räkröran serverades på ett smörstekt bröd.
Jag använde surdegsbaguette, men du väljer så klart det brödet som du tycker är godast.
Ingredienser:
Receptet räcker till ca 12 st.
200 g räkor utan skal grovt hackade
1 dl crème fraiche
½ dl majonäs
½ finhackad rödlök
½ finhackad röd chili
1 msk finriven ingefära
rivet skal och saft från ½ lime
salt
peppar
baguette
Gör så här:
Grovhacka räkorna. Skala och finhacka lök. Riv ingefäran och kärna ut och finhacka chilin.
Riv skalet på limen och pressa i saften. Lägg i creme fraiche och majonäs och rör samman ingredienserna till röran.
Skär brödet i skivor och stek dem i smör tills de har fått fin färg.
Lägg på räkröran på bröden och garnera med salladsblad och cocktailtomater.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Hur mycket majonäs ska de vara i?
SvaraRaderaOj, majonäsen föll visst bort. 1/2 dl majonäs ska det vara. Tack för att du sa till.
RaderaMed vänlig hälsning, Linda