onsdag 9 april 2014

Bulgursallad

Bulgursallad är en frisk sallad med doft av citron.
Den är väldigt enkel att göra och passar bra till buffén, som tillbehör till tex pulled pork eller till grillat. Jag tycker att salladen blir godast om man gör den dagen innan den ska ätas.

Ingredienser:
2 dl bulgur (okokt)
4 tomater
½ gurka
1 rödlök
1 kruka hackad bladpersilja
1 krm svartpeppar
½ tsk salt
2 msk citronsaft

2 msk lime
1 dl olja


Gör så här:
Koka bulguren enligt förpackningen och låt svalna. Skär tomater, gurkan och rödlöken i små tärningar. Hacka persiljan. Pressa citronen och limen, blanda med oljan och krydda med salt och peppar. Blanda ihop alla ingredienser och låt stå svalt fram till serveringen.
Gör gärna salladen dagen innan den ska ätas.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut