tisdag 6 maj 2014

Frusen jordgubbs och fläderblomstårta på chokladbotten

När jag fyllde år så hade vi en frusen jordgubbs och fläderblomstårta med chokladbotten till dessert. Tårtan toppades med färska jordgubbar som hade marinerats i fläderblomssaft.

Ingredienser:
Till 12 bitar
200 g chocolate chip cookies
75 g smör
½ liter jordgubbar
1 dl koncentrerad fläderblomssaft
1 dl florsocker
2 dl matyoghurt
3 äggvitor
3 dl grädde

Dekoration:
färska jordgubbar som blandas med lite koncentrerad fläderblomssaft.

Gör så här:
Kör kakorna och smöret i en matberedare eller mixer. Klä en springform med chokladsmulorna och ställ i frysen en stund. Kör jordgubbar, fläderblomssaft, florsocker och yoghurt i matberedaren eller mixern till en jämn smet. Vispa äggvitorna styvt.Vispa grädden.
Vänd ner grädden och äggvitor i jordgubbsblandningen.
Fyll pajformen med blandningen, lägg på plastfolie och frys i minst 4 timmar eller över natten. Garnera med färska jorgubbar.










2 kommentarer :

  1. Hej! Hur länge ska de färska jordgubbarna ligga och dra till dekoration?
    Är det godast att blanda med och utan flädersaft till dekorationen?
    //Therese

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag bara hällde i lite saft precis innan jag la på bären. Jag tror att det är minst lika gott att lägga på dem färska.

      Radera

Skriv ut