Ingredienser:
Till 12 bitar
200 g chocolate chip cookies
75 g smör
½ liter jordgubbar
1 dl koncentrerad fläderblomssaft
1 dl florsocker
2 dl matyoghurt
3 äggvitor
3 dl grädde
Dekoration:
färska jordgubbar som blandas med lite koncentrerad fläderblomssaft.
Gör så här:
Kör kakorna och smöret i en matberedare eller mixer. Klä en springform med chokladsmulorna och ställ i frysen en stund. Kör jordgubbar, fläderblomssaft, florsocker och yoghurt i matberedaren eller mixern till en jämn smet. Vispa äggvitorna styvt.Vispa grädden.
Vänd ner grädden och äggvitor i jordgubbsblandningen.
Fyll pajformen med blandningen, lägg på plastfolie och frys i minst 4 timmar eller över natten. Garnera med färska jorgubbar.
Hej! Hur länge ska de färska jordgubbarna ligga och dra till dekoration?
SvaraRaderaÄr det godast att blanda med och utan flädersaft till dekorationen?
//Therese
Jag bara hällde i lite saft precis innan jag la på bären. Jag tror att det är minst lika gott att lägga på dem färska.
Radera