torsdag 25 september 2014

Kycklingfilé med apelsin och timjan

Jag lagade kycklingfilé med smak av apelsin och timjan. 
Till kycklingen serverades stekt potatis som jag kryddade med salt, timjan och viltkrydda.
Detta är en lättlagad rätt som passar lika bra till vardags som fest.

Ingredienser:
Till 4 personer behöver du:
700 g kycklingfilé
1 apelsin skal och saft
1 gul lök
1 ½ msk kinesisk soya
5 dl grädde
maizenamjöl
färsk timjan
salt 
peppar

Gör så här:
Skär kycklingen i strimlor. Riv skalet från apelsinen. Var noga med att bara ta det yttersta skalet, så inget vitt kommer med. Skala och skär löken i strimlor. Bryn kycklingen och krydda med salt och peppar. Lägg i löken och fräs lite till. Lägg i apelsinskal och pressa i saften.
Häll på grädden och soyan. Låt koka ihop. Smaka ev av med mer salt och peppar.
Red av med lite maizenamjöl. Lägg till sist timjan.


1 kommentar :

Skriv ut