Chokladen finns i ytterligare smaker och är väldigt goda. (Se bild nedan).
Receptet går lätt att halvera eller dubbla om man vill det.
Ingredienser:
Till 10-12 portioner beroende på hur stora glas du använder.
6 dl laktosfri grädde
3 ägg
100 g Jacquot laktosfri mjölkchoklad
100 g Jacquot laktosfri jamaica rum mjölkchoklad
100 g Jacquot laktosfri vit choklad crisp
Garnering:
Färska hallon
Gör så här:
Vispa grädden. Vispa upp äggen i tre olika vipsskålar. Smält den första sortens choklad och rör sedan ner den i det första ägget under vispning. Använd gärna elvispen.
Rör till sist ner 1/3 av grädden och rör till en jämn mousse.
Häll upp den i serveringsglas. Ställ i kylen i 15 minuter medans du gör i ordning det 2 a lagret mousse. Lägg försiktigt på nästa lager. Ställ i kylskåp ytterligare 15 minuter och gör likadant med 3e lagret. Garnera med färska hallon.
Låt stå kallt i kylskåp i minst en timme innan servering.
Häll upp den i serveringsglas. Ställ i kylen i 15 minuter medans du gör i ordning det 2 a lagret mousse. Lägg försiktigt på nästa lager. Ställ i kylskåp ytterligare 15 minuter och gör likadant med 3e lagret. Garnera med färska hallon.
Låt stå kallt i kylskåp i minst en timme innan servering.
Chokladen finns i många olika goda smaker. |
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar