söndag 26 oktober 2014

Ugnsbakad laxfilé i hummersås

På lördagskvällen lagade jag 3 rätters och huvudrätten var en ugnsbakad laxfilé  i hummersås. Till fisken hade vi klyftpotatis av sötpotatis, sparris, ugnstekt lök och en grönsallad.

Ingredienser:
Till 4 personer:
700-800 g färsk laxfilé i bit
salt
seafood och fishkrydda (Santa maria)

Sås:
2 dl creme fraiche
1 dl vitt vin
3 dl grädde
100 g creme cheese (Philadelphia)
4 msk hummerfond
3 msk finhackad dill
2 krm cayennepeppar
salt

Gör så här:
Lägg laxen i en ugnsfast form och krydda med salt och seafood  & fishkrydda eller en annan kryddblandning som passar till fisk. Koka ihop vin, fond, crème fraiche, grädde och ost i en kastrull. Krydda med salt och cayennepeppar.
Finhacka dillen och lägg i den i såsen.
Häll såsen över laxen och tillaga i ugn på 200 grader tills laxen är klar, ca 40 minuter.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut