måndag 17 november 2014

Limepannacotta med hallon

I lördag gjorde jag en limepannacotta som garnerades med färska hallon.
Vill du inte göra pannacotta till 12 personer, så går det alldeles utmärkt att halvera receptet. Jag tillhör dem som älskar lime, så detta var en efterrätt i min smak.

Ingredienser:
Till 12 personer behöver du:
2 st lime skal och saft
1 liter vispgrädde
1 dl strösocker
2 krm vaniljpulver
6 st gelatinblad

Garnering:
Färska hallon 

Gör så här:
Riv det yttersta skalet av limen. Pressa ur saften.
Lägg gelatinbladen i blöt. Lägg det rivna limeskalet i en kastrull. 
Häll i grädde, socker och vaniljpulver. Låt koka upp och tag sedan kastrullen från plattan. Krama ur gelatinbladen och vispa ner dem i gräddblandningen.
Vispa till sist ner limesaften och häll upp pannacottan i portionsglas.
Ställ in i kylen i minst 2 timmar innan servering för att de ska stelna.
Garnera med färska hallon.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut