torsdag 13 november 2014

Pepparkaksrulltårta

Idag fyller min dotter år och hon ville ha stekt fläskfilé och potatiskroketter till middag, så det fick det bli. Kalaset blir dock inte förrän på lördag, då nära och kära kommer och firar henne. För några dagar sen bakade jag en rulltårta med pepparkakssmak och med en underbar fyllning.
Jag garnerade den med lite av fyllningen och pepparkakor. 
En kaka som passar bra till advent och jul.

Ingredienser:
3 st ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver

½ dl mjölk
1 msk pepparkakskrydda


Fyllning:
100 g margarin 
100 g philadelphiaost 
2 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker 


Garnering:
Lite av fyllningen
pepparkakor
florsocker

Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver och pepparkakskrydda.
Rör ner det i smeten. Häll till sist i mjölken. Lägg bakplåtspapper i en långpanna.
Bred ut smeten i långpannan och grädda på 250 grader i mitten av ugnen i 5–7 min.
Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort papperet som kakan gräddats på. Låt kallna.
Blanda fyllningen till en jämn smet.  Bred fyllningen över kakan och rulla ihop.
Spara lite till att klicka ut på rullen. Förvara kakan i kylen.
Tryck i några pepparkakor och pudra över lite florsocker innan servering.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut