fredag 29 maj 2015

Toast Skagen cocktail

Jag köpte ett fantastisk gott surdegsbröd med solrosfrön och pumpakärnor i.
Gjorde en toast skagen cocktail, stekte det goda brödet i smör och kryddade med salt och persillade.

Ingredienser:
Till 6 personer behöver du:
3 skivor av surdegsbröd
300 g skalade räkor + några till garnering
2 msk finhackad färsk dill
1 dl majonäs
1 ½ dl creme fraiche
1 tsk citronsaft
salt
vitpeppar
lite cayennepeppar

Garnering:
sallad
räkor
dill
finhackad rödlök
citron
och servera gärna lite grönt till.

Gör så här:
Grovhacka räkorna men spara några till garnering. Finhacka dillen.
Blanda ihop majonäs, creme fraiche, citronsaft, räkor och dill.
Smaka av med salt och peppar. Skär bröden på diagonalen.
Stek bröden i smör tills de har fått fin färg. Krydda med salt och persillade.
Skär salladen och fördela den i glasen.
Lägg i räkröran, garnera med finhackad rödlök, dill, citron och tryck ner brödskivan.


2 kommentarer :

  1. ajaj så gott..o fina Iittalaglas har du också!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Jag gillar iittalaglas och brukar önska mig glas till jul och födelsedagar.Ha en fortsatt bra helg! / Mvh Linda

      Radera

Skriv ut