torsdag 9 juli 2015

Blåbärscheesecake

Igår när vi hade vänner på besök så gjorde jag en blåbärscheesecake i en form.
Skar dem sedan i lagom stora bitar. Till cheesecaken serverades även en sorbet med smak av jordgubb daiquiri. Det blir en tunn botten av kexen, vill du ha tjockare så dubbla receptet.

Botten:
Till 10-12 bitar behöver du:
10 digestivekex
80 g smör

Fyllning:
200 g färskost 
3 ägg (gulor och vitor separerat)
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
1 ½ dl mixade blåbär

Garnering:
blåbär
citronmeliss

Gör så här:
Mixa kexen  och tillsätt smöret. Tryck ut smulorna i bakpappersklädd form, ca 20x30 cm. Ställ kallt så den stelnar. Vispa ost, äggulor, socker och vaniljsocker. Vispa äggvitor och vispgrädde till ett fluffigt skum i separata skålar. Rör ner blåbärsmixet i äggsmeten och blanda sedan i vispgrädden och sist äggvitorna. Rör samman med stora tag.
Ta ut formen, häll i fyllningen och bred ut den jämt. Ställ i frysen i minst 6 timmar.
Ta ut den en stund innan servering och skär i rutor. Garnera med blåbär och citronmeliss.




Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut