Min dotter bakade en rabarberpaj till fikat. Receptet hittade hon på Arlas hemsida.
Pajen blir extra god med smaken av kanel och till pajen serverades så klart vaniljsås.
Pajen blir extra god med smaken av kanel och till pajen serverades så klart vaniljsås.
500 g rabarber
1⁄2 msk potatismjöl
1 tsk malen kanel
4 msk strösocker
Deg:
1 1⁄2 dl havregryn
1 1⁄2 dl vetemjöl
1⁄2 dl strösocker
125 g smör
1 1⁄2 dl havregryn
1 1⁄2 dl vetemjöl
1⁄2 dl strösocker
125 g smör
Gör så här:
Skär rabarbern i skivor. Blanda rabarber, potatismjöl, kanel och socker i en ugnssäker form. Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg. Fördela degen över rabarbern. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca 20 min. Servera med vaniljsås.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar