Igår kväll grillade vi torskrygg med en krämig sås i folier. Tillsammans med den grillade fisken i paketet hade vi färskpotatis. Somrigt och gott. Ska snart gå ut och gå en runda, med risk av att jag smälter bort ;)
Ingredienser:
Till 4 paket behöver du:
600-800 g torskrygg
3 dl grädde
1 ½ dl vitt vin
½ dl röd rom
den gröna delen av en purjolök
1 dl finhackad dill
2 msk pressad citron
salt
peppar.
Gör så här:
Salta och peppra fisken. Hacka purjolöken och dillen. Pressa citronen.
Lägg ut dubbla lager av folier till 4 st paket och lägg på fisken. Vik ihop foliet till "skålar".
Blanda ihop övriga ingredienser och smaka av såsen med salt och peppar. Fördela den sedan över fisken och vik ihop till täta paket.
Grilla på grillen tills fisken är klar. Testa fiskköttet med en gaffel, för
att se om fisken är klar. Går gaffeln lätt igenom fiskköttet är fisken färdig. Är det
motstånd i fiskköttet är den inte klar. Tar ca 10-20 minuter beroende på storleken på fisken. Servera med färsk potatis som du lägger ner i paketen när fisken är klar och en sallad.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar