Gott och går snabbt att laga. Till köttet serverades kokt potatis.
Ingredienser:
Till 3-4 portioner:
1 fläskfilé ca 700 g
1 schalottenlök
½ dl madeira
2 msk kalvfond
2 msk svart vinbärsgelé
4 dl grädde
salt
peppar
Gör så här:
Ansa och skär fläskfilén i skivor. Bryn filén i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Lägg i löken och bryn lite till. Blanda i madeira, grädde, kalvfond, och svart vinbärsgelé. Smaka av med mer salt och peppar. Låt sjuda på svag värme medans potatisen kokar. Serveras med kokt potatis, broccoli, sallad och gelé.
Ljuvlig sås är verkligen rätta ordet!! Alla runt bordet säger detsamma.....mmmm! Du har många goda recept i din "bank" och jag betar av dem då och då....Tack!
SvaraRaderaTack så mycket. Dina ord värmer. Har en riktigt bra helg! / mvh Linda
Radera