lördag 1 augusti 2015

Hallonmuffins

Idag kändes det som sommaren kom tillbaka igen. Underbart med lite sol och värme.
Passade på att gå ut i trädgården och plockade av hallonen som var mogna.
Bakade stora muffins till fikat med hallon i.

Ingredienser:
Till 12-14 stora muffins behöver du.

4 ägg
4 dl socker
2 dl vaniljyoghurt
2 dl flytande margarin
150 g hallon, färska eller frysta (otinade)
10 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker

Gör så här:

Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Rör ner yoghurt och margarin i äggsmeten. 
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker i en annan bunke och rör sedan ihop mjölblandningen med äggsmeten. Rör till sist försiktigt ner hallonen.
Skeda upp smeten i stora muffinsformar och grädda i 225 grader i ca 25 minuter.

Har du ett muffinsbleck så ställ formarna i det. Täck ev över muffinsen med aluminiumfolier i slutet av gräddningen.
Pudra över florsocker innan servering.



2 kommentarer :

  1. Hej, tack för ett superbra recept på hallonmuffins! Supergoda blev de, bästa ever.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Tack och va kul att du gillade dem./ Med vänlig hälsning, Linda

      Radera

Skriv ut