Passade på att gå ut i trädgården och plockade av hallonen som var mogna.
Bakade stora muffins till fikat med hallon i.
Ingredienser:
Till 12-14 stora muffins behöver du.
4 ägg
4 dl socker
2 dl vaniljyoghurt
2 dl flytande margarin
150 g hallon, färska eller frysta (otinade)
10 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Rör ner yoghurt och margarin i äggsmeten.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker i en annan bunke och rör sedan ihop mjölblandningen med äggsmeten. Rör till sist försiktigt ner hallonen.
Skeda upp smeten i stora muffinsformar och grädda i 225 grader i ca 25 minuter.
Har du ett muffinsbleck så ställ formarna i det. Täck ev över muffinsen med aluminiumfolier i slutet av gräddningen.
Pudra över florsocker innan servering.
Skeda upp smeten i stora muffinsformar och grädda i 225 grader i ca 25 minuter.
Har du ett muffinsbleck så ställ formarna i det. Täck ev över muffinsen med aluminiumfolier i slutet av gräddningen.
Pudra över florsocker innan servering.
Hej, tack för ett superbra recept på hallonmuffins! Supergoda blev de, bästa ever.
SvaraRaderaHej! Tack och va kul att du gillade dem./ Med vänlig hälsning, Linda
Radera