I samarbete med Jaquot och laktosfri choklad har jag bakat en laktosfri blåbärspaj med vit choklad och kokostopping.
Klicka här för att läsa om den laktosfria chokladen.
Ingredienser:
6-7 dl blåbär
2 msk vaniljsocker
150 g laktosfritt smör
1 dl socker
2 ägg
3 dl kokos
200 g riven laktosfri vit choklad crisp av märket Jacquot.
Gör så här:
Smält smöret och riv chokladen.
Blanda ihop socker, kokos, vit choklad och äggen.
Häll i det smälta smöret och rör ihop till en smet.
Blanda blåbären med vaniljsockret och lägg dem i en pajform.
Klicka ut smeten över blåbären och grädda längst ner i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. Pudra över lite florsocker och garnera med några färska blåbär. Servera vaniljsås till pajen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Ska det vara rabarber och blåbär, och i så fall hur mycket? I beskrivningen står det om rabarber. Kanske har du kopierat receptet med blåbär där du tidigare gjort med rabarber? Måste också säga att jag ÄLSKAR dina recept, ja hela din blogg. Idag har jag lagat fläskfile i ljuvlig sås. Den gjorde skäl för namnet kan man säga........
SvaraRaderaHej! Du har helt rätt. Jag har tidigare gjort ett liknande recept med rabarber och kopierade delar från det. Tack för att du sa till. Nu ska det vara rättat. Va kul att du gillar min blogg och mina recept. / Kram Linda
Radera