Jag använde chorizo, men du kan använda vilken kryddstark korv som du gillar bäst.
Ingredienser:
1 st fläskfilé ca 700 g
salt
peppar
Fyllning:
100 g färsk kryddstark korv (Jag hade chorizo).
1 finhackad vitlöksklyfta
1 msk finhackad färsk rosmarin
1 finhackad schalottenlök
Gör så här:
Putsa fläskfilén och skär ett längsgående snitt i den. Gröp ur innehållet ur korven.
Skala och finhacka lök, vitlök och rosmarin. Stek fyllningen i en stekpanna.
Fördela fyllningen i skåran och tryck ihop filén. Fäst ihop med tandpetare.
Bryn fläskfilén så att den få fin färg. Krydda med salt och peppar.
Lägg över köttet i en ugnsform och sätt in i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter.
Skär upp köttet i skivor och garnera med några kvistar färsk rosmarin.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar