lördag 8 augusti 2015

Ugnsstekta tomater med frasigt täcke

Ikväll ska vi in en sväng på Rix fm festivalen i Växjö, vilken infaller samtidigt som Karl-Oskar dagarna. Fast innan vi åker in så ska vi äta Boeuf Bourguignon.
Receptet på det kommer jag lägga ut på bloggen inom kort. 

När vi grillade igår så gjorde jag ugnsstekta tomater med ett frasigt täcke som tillbehör. Passar lika bra till en buffé eller som tapas. Jag använde både gula och röda tomater.

Ingredienser:
5 tomater ( i olika färger)
3 skivor dagsgammalt bröd
2 finhackade vitlöksklyftor
1 ½ dl finhackad persilja
1 pkt bacon
1 dl olivolja
2 krm grovmalen svartpeppar
salt

Gör så här:

Dela tomaterna i halvor och lägg dem i en ugnsform. Finfördela brödet, blanda i persiljan, vitlöken, olivoljan och krydda med peppar. Skär bacon i bitar och stek det knapert.
Smula ner baconet i brödblandningen och smaka av med salt.
Fördela brödblandningen på tomaterna och grilla i ugnen på 200 grader i ca 10-15 minuter.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut