Men jag hoppas att köket kommer att bli klart innan advent.
På tal om advent så bakade jag en julig saffranskaka i en långpanna som toppades med en god glasyr och skar den sedan i bitar.
Ingredienser:
3 ägg
4 ½ dl socker
5 dl mjöl
1 g saffran
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
2 dl vatten
200 g smör
Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner detta i smeten.
Smält smöret och häll i vattnet. Häll i smör/vattenblandningen i smeten och rör ihop.
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna och grädda i 175 g i ca 20 minuter.
Låt svalna. Blanda ihop glasyren och bre över kakan.
Glasyr:
200 g margarin (rumstempererat)
200 g philadelphiaost
3 ½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Blanda glasyren till en jämn smet och bre den över den avsvalnade kakan. Gör fina mönster med en gaffel. Skär kakan i bitar.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar