Till efterrätt kommer det att serveras en pepparkakspannacotta med dulce de leche.
Till huvudrätt blir det fläskytterfilé i portersås och hasselbackspotatis.
Ingredienser:
Till 10 st behöver du:
4 gelatinblad
6 dl grädde
2 dl mjölk
4 msk strösocker
2 msk pepparkakskrydda
Botten:
1 burk caramelized milk (dulce de leche ca 400 g)
Garnering:
Kesella med dulce de leche smak
Några lingon
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten, låt stå minst 5 minuter.
Lägg grädde, mjölk, socker och pepparkakskrydda i en kastrull. Värm upp och ta av från värmen precis innan det koka upp.
Ta upp gelatinbladen ur vattnet och krama ur lite lätt. Rör ner gelatinet i den varma gräddblandningen och rör lite lätt tills allt gelatin löses upp. Låt den svalna medans du bottna glasen med dulce de leche.
Häll försiktigt på den avsvalnade pannacottasmeten. Ställ formarna i kylen så att pannacottan stelna i ca 4 timmar eller över natten innan servering.
Toppa med en klick kesella med smak av dulce de leche eller vispad grädde och några lingon.
Oj vad det lät gott o såg gott ut å. Måste prova närmare jul.Men jag vet inte om det finns kesella med den smaken här i Finland..måste kanske köpa då jag skall till Umeå snart. ha det bra
SvaraRaderaTack, finns in kesellasmaken i Finland, så kan du använda vanlig kesella och blanda i dulce de leche i den. Eller vanlig vispgrädde funkar oxå. Ha det så bra du oxå. / mvh Linda
Radera