söndag 31 januari 2016

Baguette med kyckling teriyaki

Jag rörde ihop en teriyakisås som jag använde som marinad till kycklingen.
Kycklingen stektes och blev sedan en god fyllning tillsammans med grönsaker som serverades i baguetter. 
Kycklingen räcker till 8 baguetter.

Ingredienser:
900 g kycklingfilé

Teriyakisås:
1 dl ljus soya
½ dl risvinäger
2  pressade vitlöksklyftor
2 tsk socker
1 msk färsk riven ingefära
3 tsk maizenamjöl
2 tsk vatten

Gör så här:
Rör ihop vattnet och maizenamjölet.
Blanda ihop alla ingredienserna till teriyakisåsen. 
Skär kycklingen i tunna skivor och lägg den i såsen. Låt stå i ett par timmar.
Stek kycklingen och låt den svalna.

Tillbehör:
6 st baguetter
smör
skivad ost
sallad
tomat
gurka 
rödlök
vitlökssås

Gör så här:
Skär ett snitt i baguetten och bre på smör. Lägg skivad ost på underdelen.
Sätt in i ugnen på 200 grader tills osten börja smälta. Ta ut dem från ugnen och lägg på sallad, gurka, tomat och rödlök.
Lägg på kycklingen och häll över vitlökssås. Servera.




Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut