måndag 1 februari 2016

Lasagne med spenat och fetaost

Idag är det den 1 februari och det är den vegetariska dagen.
Jag lagade en lasagne med spenat och fetaost. Lättlagat och väldigt gott.

Ingredienser:
Till 6 personer:
500 g färska lasagneplattor
400 g färsk spenat
300 g spenat
1 ½ gul lök
200 g riven ost
3 vitlöksklyftor
6 dl grädde
1 tsk persillade
salt
peppar

Gör så här:
Skala och finhacka löken och vitlöken. Skär fetaosten i tärningar.
Fräs löken i smör och lägg i spenaten och fräs lite till så spenaten mjuknar.
Häll på grädden och lägg i hälften av den rivna osten och fetaost. Låt koka ihop.
Krydda med persillade och smaka av med salt och peppar.
Smöra en ugnsform och lägg i lasagneplattor i botten och lägg sedan på fyllning, plattor osv.
Strö över resterande av osten och sätt in i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut