Bakade bröd med tranbär i. Bröden ska inte jäsa, utan du rör bara ihop ingredienserna och fördelar smeten i formarna.
Ingredienser:
Ingredienser:
Till 2 bröd behöver du:
7 dl vetemjöl
5 dl grahamsmjöl
2 ½ dl rågkross
1 ½ dl havregryn
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
1 dl torkade tranbär
1 ½ tsk malen kummin
1 liter filmjölk
1 ½ dl ljus sirap.
Till formarna:
smör och grahamsmjöl
Gör så här:
7 dl vetemjöl
5 dl grahamsmjöl
2 ½ dl rågkross
1 ½ dl havregryn
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
1 dl torkade tranbär
1 ½ tsk malen kummin
1 liter filmjölk
1 ½ dl ljus sirap.
Till formarna:
smör och grahamsmjöl
Gör så här:
Grovhacka tranbären. Om du använder hela kummin, så stöt den i en mortel.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt filmjölk och sirap och rör i hop till en kladdig deg. Smörj 2 limpformar och bröa dem med grahamsmjöl.
Fördela smeten i formarna. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 1 timme.
Täck ev. över bröden med aluminium folier i slutet av gräddningen.
Låt bröden svalna på ett galler.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt filmjölk och sirap och rör i hop till en kladdig deg. Smörj 2 limpformar och bröa dem med grahamsmjöl.
Fördela smeten i formarna. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 1 timme.
Täck ev. över bröden med aluminium folier i slutet av gräddningen.
Låt bröden svalna på ett galler.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar