måndag 9 oktober 2017

Marängtårta med äggkräm, hallongrädde, färska bär och choklad

Vi firade min dotters 20-års dag lite i förväg för hon ska åka iväg på en långresa och är inte hemma när hon fyller år.

Till dessert serverades en marängtårta med äggkräm och hallongrädde och den garnerades med färska bär och riven choklad.

Ingredienser till ca 25 personer:

För att få en tjockare botten som blir lite seg i mitten använder jag:

Marängbottnar ( receptet är till 2 långpannor)
12 Äggvitor
9 dl Socker
16 droppar Ättikssprit
9 dl Rice Krispies

Gör så här:

Vispa äggvitor, socker och ättikssprit väl, ca 10-12 minuter.
Blanda försiktigt ner Rice Krispies.
Lägg ett bakplåtspapper på två långpannor, bred ut marängmassan till två stora bottnar.
Grädda en botten i taget i 1 ½-2 timmar i 125 grader.

Äggkräm, fyllning 1:
12 Äggulor 

4 ½ dl Socker

2 msk vaniljsocker

450 g smör (ej margarin)

Gör så här:

Äggulor och socker sjudes till tjock kräm under ständig omrörning.
Rör sedan ner smöret och låt krämen svalna.

Fyllning 2:
1 liter grädde

400 g hallon

½ dl florsocker

Garnering:

hallon

jordgubbar

blåbär

riven choklad

Gör så här:

Vispa grädden och rör ner hallonen och florsockret. Lägg den ena bottnen på en bricka, bre på hälften av hallongrädden och hälften av äggkrämen.

Lägg på nästa marängbotten och resten av grädden och hallongrädden.

Garnera med hallon, jordgubbar, blåbär och riven choklad. Servera!





Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut