tisdag 10 oktober 2017

Squashburgare med tryffelmajonäs

Vi fick squash av min sambos mamma och jag gjorde squashburgare.

Till burgaren serverades en tryffelmajonäs.

Jag blandade majonäs med lite salt och tryffelolja.

Ingredienser:
Räcker till 8 stora burgare.
1,8 kg squash 

400 g halloumi

2 vitlöksklyftor

2 ägg

1 röd finhackad chilipeppar

1 tsk grovmalen svartpeppar

salt

½ tsk vitpeppar

pankomjöl

Gör så här:
Riv squashen på rivjärnets grova sida. Salta och låt stå en stund. 
Pressa ut vätskan ur squashen. Riv hallloumiosten och blanda i den i squashen.

Låt stå 5 minuter till. Pressa ur vätskan en gång till. Lägg i äggen, chilipepparn, svartpepparn och pressa i vitlöken. Dela upp i 8 bollar och pressa ev ut mer vätska innan du försiktigt platta ut dem till burgare panera dem i pankomjöl.

Lägg biffarna på en bakplåtspapperklädd plåt och sätt in dem på 200 grader i ca 15 minuter.

Stek dem sedan i en panna i hälften smör, hälften olja. Servera dem i hamburgerbröd med sallad, tomat, lök och tryffelmajonäs.




Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut