Biff Rydberg är en lyxig variant av pytt i panna, men istället för att blanda i hop ingredienserna så serveras de separat på tallriken. Vill du lägger du även på råa äggulor, men det hoppade jag över.
Ingredienser:
Till 4 personer:
600 g oxfilé
10-12 potatisar
2 gula lökar
persilja
olja och smör att steka i
salt
peppar
Gör så här:
Skala och skär potatisen i tärningar. Finhacka löken och persiljan.
Skär köttet i tärningar.
Stek potatisen i hälften smör hälften olja tills den är mjuk. Krydda med salt och peppar.
Lägg över den i en ugnsform och håll den varm i ugnen. Stek löken tills den är mjuk och börjar få färg. Krydda löken med salt och lite socker. Sätt även in löken i ugnen så länge.
Stek till sist köttet hastigt i en het panna och krydda med salt och peppar.
Lägg upp potatisen, löken och köttet på ett fat och strö över persiljan. Servera genast med senapskrämen till.
Senapscreme:
2 dl cremefraiche
2 äggulor
2 msk sötstark senap
salt
Blanda ihop ingredienserna till dressingen.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar