måndag 4 december 2017

Biff Rydberg med senapskräm

Biff Rydberg är en lyxig variant av pytt i panna, men istället för att blanda i hop ingredienserna så serveras de separat på tallriken. Vill du lägger du även på råa äggulor, men det hoppade jag över.

Ingredienser:

Till 4 personer:

600 g oxfilé

10-12 potatisar

2 gula lökar

persilja

olja och smör att steka i

salt

peppar

Gör så här:

Skala och skär potatisen i tärningar. Finhacka löken och persiljan.

Skär köttet i tärningar.

Stek potatisen i hälften smör hälften olja tills den är mjuk. Krydda med salt och peppar.

Lägg över den i en ugnsform och håll den varm i ugnen. Stek löken tills den är mjuk och börjar få färg. Krydda löken med salt och lite socker. Sätt även in löken i ugnen så länge.

Stek till sist köttet hastigt i en het panna och krydda med salt och peppar.

Lägg upp potatisen, löken och köttet på ett fat och strö över persiljan. Servera genast med senapskrämen till.

Senapscreme:

2 dl cremefraiche

2 äggulor

2 msk sötstark senap

salt

Blanda ihop ingredienserna till dressingen.




Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut