lördag 9 december 2017

Surdegsbröd med parmaskinka, chevréost, ruccola och pinjenötter

Ett gott surdegsbröd, parmaskinka, chevréost, ruccolasallad, pinjenötter och några cocktailtomater, låter det gott?

I så fall kommer receptet på några goda mackor här som passar bra som förrätt.

Ingredienser:

6 skivor surdegsbröd

6 stora skivor parmaskinka

6 bitar chevéost (ca 25-30) g per bit)

 ruccolasallad

30 g pinjenötter

cocktailtomater 

Dressing:

2 msk balsamvinäger

4 msk olja

1 msk flytande honung

1 tsk italiensk salladskrydda.

Gör så här:

Skär brödet i skivor, lägg dem på en ugnsplåt och ringla över lite olivolja.

Rör ihop ingredienserna till dressingen. Sätt in bröden på 200 grader i ca 5 minuter.

Ta ut dem och lägg på osten och parmaskinkan. Under tiden rostar du pinjenötterna i en torr panna. Sätt in i ugnen igen tills de har fått fin färg och osten har smält lite.

Strö pinjenötterna över bröden och lägg på ruccolasalladen. Ringla över dressingen.

Lägg upp på ett fat och garnera med cocktailtomater.  Servera genast.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut