söndag 10 december 2017

Apelsin och kanelsill

Ingen jul utan sill och jag gillar att testa nya sorter.
Här kommer receptet på en apelsin och kanelsill.
Ingredienser:

Till en burk behöver du:
1 pkt 5 minuterssill

Ättikslag:

½ dl ättika 12%

1 dl socker 

1 ½ dl vatten

5 kryddpepparkorn

3 kanelstänger

Till sillen:

1 apelsin

skal och saft av en lime

1 msk flytande honung

Gör så här:
Koka ihop lagen tillsammans med kryddorna och låt kallna. Skär sillen i bitar.
Skär apelsinen i hinnfria klyftor. Krama ur saften som finns kvar i och blanda den i ättikslagen. Riv skalet från limen, men ta inte med det vita. Pressa i limesaften och ringla i honungen.
Blanda ihop alla ingredienser. 



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut