onsdag 13 december 2017

Rödkålssallad med apelsin och granatäpple

En god rödkålssallad med apelsin och granatäpple är gott till det mesta.

Den håller sig fräsch länge i kylen.

Ingredienser:
500 g rödkål
1 granatäpple
2 apelsiner 
1 dl olja
1 msk flytande honung
½ dl äppelcidervinäger
½-1 tsk salt
peppar

Gör så här:

Strimla rödkålen mycket tunt (med osthyvel). Pressa i saften från 1 apelsin, den andra skär du i hinnfria klyftor. Pressa i saften och kärnorna från granatäpplet.

Häll i olja, vinäger och honung. Krydda med salt och peppar. Blanda ihop salladen.

Lägg en tallrik över salladen och pressa ner den, så det blir en tyngd på salladen.

Låt stå en stund innan servering.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut