tisdag 4 september 2018

Gnocchisallad

Jag gjorde en gnocchisallad med spenat, rödlök, soltorkade tomater, basilika och pinjenötter. Till salladen serverades ugnsbakad lax.

Ingredienser:

500 g gnocchi

150 g färsk spenat

10 st soltorkade tomater

1 rödlök

1 dl grovhackad färsk basilika

40 g pinjenötter

Dressing:

1 dl olja

 ½ dl balsamvinäger

1 pressad vitlöksklyfta

1 tsk salt

1 krm grovmalen svartpeppar

Gör så här: 

Koka gnocchin enligt anvisningen på förpackningen. Skölj spenaten, grovhacka de soltorkade tomaterna och basilikan. Skala och skär rödlöken i skivor.

Rör i hop ingredienserna till dressingen. Blanda ihop allt utom pinjenötterna som du torrostar i en torr panna. Strö till sist pinjenötterna över salladen.





Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut