söndag 2 september 2018

Hönekakapizza med kantareller, karamelliserad lök och ruccola

En pizza med smörstekta kantareller och karamelliserad lök, låter det gott?

Jag gjorde pizzan på hönekaka. Går snabbt och är väldigt gott.

Ingredienser:

Till 2 st halvor:

2 hönekakor (halvor)

mjukost med smak av kantarell

150 g färska kantareller

2 dl riven ost

karamelliserad lök av 1 gul lök

salt 

peppar

ruccola

Gör så här:

Bre mjukost på hönekakorna. Riv osten och fördela den över mjukosten. 

Skala och skär löken i skivor. Hetta upp en panna och bryn löken i smör.

Sänk värmen och låt löken steka i ca 10 minuter.

Salta och sockra löken. Häll på lite vatten och låt koka in. 

Ansa och stek svampen, krydda med salt och peppar.

Sätt in pizzan i ugnen på 200 grader tills osten har smält. Ta ut den och lägg på kantarellerna, löken och lite ruccola. Servera.





Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut