onsdag 24 oktober 2018

Halloween med Lohmanders

I samarbete med Lohmanders så har jag fått testa flera av deras goda såser.

Jag lagade en kycklingrätt med Lohmanders Bearnaise hot chipotle och till den serverades ugnsrostad butternutpumpa och sötpotatis. 

Tävling!

Vill du också få chansen att smaka Lohmanders goda såser?

Lägg en kommentar i detta inlägg om vilket recept du skulle använda såserna till. Sedan kommer jag att lotta ut 10 vinnare som får 3 kuponger var som kan lösa in mot Lohmanders goda såser.

Vinnarna kommer att presenteras på tisdag kväll.

Ingredienser:

Till 12 personer:

2-2,5 kg kycklingfilé

1 liter grädde

2 burkar Lohmanders Bearnaise hot chipotle ( 230 ml x 2)

4 schalottenlökar

500 g skogschampinjoner

2 msk kycklingfond

1 tsk salt

smör att steka i

Gör så här:

Skär kycklingfiléerna på längden. Bryn kycklingen i en panna och krydda med salt och peppar. Lägg över kycklingen i en ugnsform. Ansa och skär champinjonerna i bitar. Fräs dem i en panna och lägg dem över kycklingen. Skala och finhacka schalottenlöken. Bryn den i en panna utan att den får färg. Tillsätt grädden, bearnaise hot chipotle, kycklingfond och salt. Låt koka ihop och häll över kycklingen. Sätt in i ugnen på 200 g tills kycklingen är klar.

Ingredienser:

2 st butternutpumpor

sötpotatis

olja

 3 vitlöksklyftor

 2 gula lökar

salt

Garnering:

200 g fetaost

1 dl finklippt persilja

Gör så här:

Sätt på ugnen på 200 grader. Skala och skär pumpan och sötpotatisen i ca 2 cm stora bitar. (Jag hade 2 butternutpumpor och ”fyllde på med sötpotatis så det räckte till 12 personer). Skär löken i mindre bitar och pressa vitlöken. Blanda ihop allt tillsammans med olja och salt. Häll ut dem på en plåt täckt med bakplåtspapper och rosta i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills de är mjuka. Ta ut från ugnen och smula över fetaosten och strö över persiljan. Till maten serverades även brysselkål och en grönsallad.






 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut