En paj som passar perfekt till kräftorna.
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125g smör
3 msk vatten
Till form på ca 22 cm.
Fyllning:
300g kantareller (spara 100g till garnering)
150-200g sparris
3 ägg
200g philadelphiaost med valfri smak
(jag använde salladslök och svartpeppar)
1 ½ dl riven stark ost (jag använde kvibille cheddarost)
1 tsk timjan
salt
Blanda ihop ingredienserna till en smidig deg i en matberedare eller för hand. Lägg degen i plastfolie och låt vila svalt i 30 minuter. Tryck ut degen i pajformen, nagga botten och grädda i ca 15 minuter i 200 grader.
Skär ner sparrisen och kantarellerna i mindre bitar. Stek sparrisen och kantarellerna i en stekpanna.
Krydda med timjan och salt.
Vispa ihop äggen och philadelphiaosten. Blanda ner den rivna osten. Lägg svamp- och sparrisfyllningen i pajskalet och häll över ost och äggblandningen. Grädda i ugnen i 200 grader i ca 25 minuter. Garnera med resterande kantareller och kvist färsk timjan.
söndag 23 september 2012
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar