söndag 7 oktober 2012

Helstekt fläskfilé


I dag blev det en klassisk söndagsmiddag. Helstekt fläskfilé med sås, potatis, inlagd gurka och svartvinbärsgelé.

Bryn fläskfilén och krydda med salt, peppar och aromat.

Lägg i 2 st morötter som är skurna i stavar,
1 gul grovhackad lök och ca 7 grovhackade katrinplommon och låt detta bryna tillsammans med köttet i grytan.

Häll på vatten och låt puttra till köttet är klart.

Ta upp köttet och morötterna och håll det varmt i ugnen medan du gör såsen.
Vispa sönder katrinplommonen, löken och häll på 2,5 dl grädde och 2 dl mjölk.
Red såsen med lite vetemjöl, utblandat med mjölk.
Krydda med salt, peppar och aromat. Lägg i lite soya för färgens skull. Låt såsen koka ihop.




 
 

4 kommentarer :

  1. Kött, sås och potatis, mums!

    SvaraRadera
  2. GUUUUUD SÅ GOTT! Får jag komma på middag en dag?

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  4. Jag skivar den efter stekning,precis innan servering./Mvh Linda

    SvaraRadera

Skriv ut