måndag 26 november 2012
Kycklingfilé med parmaskinka
Då var det dax för kalas igen och idag är det Melvins 5-årsdag som vi firar.
Jag förberedde kycklingen igår, så idag var det bara i princip att sätta in den i ugnen och koka pastan.
Receptet nedan är lätt att dubbla eller i mitt fall fyrdubbla.
Ingredienser:
4 port
4 kycklingfiléer
100 g sockerärtor
parmaskinka att linda runt kycklingfilén
5 dl vispgrädde
3 msk balsamvinäger
2 msk konc kycklingfond
2 pressade vitlöksklyftor
3 tsk oregano
salt
peppar
Gör så här:
Skär kycklingfiléerna på längden. Bryn den i smör i en stekpanna och krydda med salt, peppar och oregano.
Linda parmaskinkan runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form.Bryn sockerärtorna och lägg i formen. Vispa ihop grädde, balsamvinäger, fond och vitlök.
Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 30 min på 225 grader.
Garnera med färsk oregano. Servera med bandspagetti.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar